Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, madenci Gürdal Serenli’nin cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Gürdal Serenli için Kaman Köyü’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serenli’nin annesi Asiye ve Babası Bircan ile yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında şunları söyledi: “Gürdal evladımızı da bir maden şehidi olarak Hakk’a uğurluyoruz. Rabbim annesine, babasına, ailesine sabırlar lütfetsin. İnşallah başta aile olmak üzere bizleri de Rabbim sevgili Habibi’ne bu şehitleriyle beraber komşu eder. Onun için de tabi birliğimizi, beraberliğimizi hiçbir zaman kaybetmeyelim. İşte dünya bu, görüyorsunuz. Bu dünyada birbirimizi kırmak, birbirimizi gücendirmek asla bunlar bizde olmamalı. Bir Müslüman bu noktada tüm hassasiyetini ortaya koymalı. Zira Müslüman o kimsedir ki elinden, dilinden diğer Müslümanlar da emindir, sadıktır. İnşallah bu şekilde hayatımızı sürdürürüz.”

DÜNYA

Exit mobile version