Geçmiş tarihinde, yüzyıllar öncesinin izlerini taşımakla birlikte, mağara, yer altı şehri ve höyük gibi arkeolojik eserler ve kalıntıların ışığında çok eski bir yerleşim merkezi olma özelliği ile, Anadolu’nun Türk ve İslam diyarı yapılması için mücadele verilen bölgelerin başında gelen, Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde Bölgenin Ankara Vilayetinin sancağı olan Kırşehir’e bağlı Keskin kasabasının, Kızılırmak Havzası içinde; Yahşihan, Kırık köyü ve Yuva Köyü gibi yerleşim alanları ile dikkati çeken, Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmaya başlanan Savunma Sanayisi ile çağdaşlaşmaya ve gelişmeye yönelen, Savunma Sanayisi üretimleriyle MKEK Fabrikaları, TÜPRAŞ Rafinerisi gibi diğer sanayi tesisleri ve Üniversitesi ile tarih, kültür, sanayi ve bilimin mükemmel bir bileşimi olan önemli bir Cumhuriyet Şehri Kırıkkale.
İyi ki varsın yazı dizimde, Lisans Eğitimini Ülkemizde tamamlayarak, yurt dışındaki kariyer eğitimi Akademisyen başarılarını tamamlayarak, zamanının Devlet Planlama Teşkilatı, TÜBİTAK ve BAPKO destekli projeleriyle ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumundan akademisyen desteği gibi projeler ile isminden gururla bahsettiren bir değerden Prof.Dr. Uğur Yahşi’ den bahsedeceğim
Prof.Dr. Uğur Yahşi 12 Temmuz 1962’de Kırıkkale’de dünyaya geldi. Babasının ,Savunma Sanayi Merkezli şehir yapılanması ile Kırıkkale de Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK)’nda memuriyet yaşamında –Sosyal Tesisler de Lojmanlar da dolu dolu yıllar yaşadı. 1979 yılında Kırıkkale Lisesi’nden mezun olması ile beraber Fizik ve Matematikte başarıları yaşamında kariyer dolu yılların başlangıcının sinyalleri geliyordu.
1979 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünü kazandı. 1983 yılında Üniversitenin aynı Bölümünden birincilikle mezun oldu. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği ve Nükleer Enerji Enstitüsü’nde yaklaşık birkaç yıl, Araştırma Görevlisi olarak görev aldı.
Bu alanda Ülkemizde Enerji Enstitüsündeki nükleer alanında aldığı eğitimlerle ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki aldığı eğitim ve deneyimleri ile kurmuş olduğu Düşük ve Değişken Enerjili Pozitron Hızlandırıcısı ile önemli uluslararası araştırmaya katkı sağlamak ve bu alanda elemanlara sağlam bir eğitim vererek, ülkemizin çeşitli endüstri dallarındaki sorunları nükleer teknikleri kullanarak çözmeye çalışmaları alanlarında yararlı uzmanlar ve bilgili akademisyenler yetiştirilmesine yardımcı olmaktadır.
Prof.Dr. Uğur Yahşi; Ülkesinde faydalı ve kapsamlı bir çok projeye imza atmanın gururunu 1986-1996 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı – (MEB) bursu desteğiyle, Amerika Birleşik Devletleri “ABD”’de Doktora döneminde yaşadı . 8 yıl Amerika Birleşik Devletleri‘nin Georgia Institute of Technology-Atlanta Georgia’da lisan eğitimi, Wisconsin Üniversitesi-Madison’da yüksek lisans ve son olarak da Case Western Reserve Üniversitesi-Cleveland-Ohio’da doktorasını tamamladı.
Türkiye’ye 1995 yılında dönüş yaptığında, Ülkemiz vatan savunması görevini, Kuleli Askeri Lisesinde İngilizce öğretmeni olarak yaptı. 1996 yılı, Temmuz ayı itibarıyla Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde öğretim üyesi olarak yeni görevine başladı, halende bu görevine devam etmektedir.
Prof.Dr. Uğur Yahşi’nin kariyer yıllarında sayısız başarıların olduğunu bilmekteyiz. 2008-2017 yıllarında Fizik bölüm başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği; 2014-2017 tarihleri arasında Senato Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Başkanlığı (BAPKO) üyesi ve Fen Bilimleri Komisyon Başkanlığı, Etik Kurulu Üyesi olarak görevlerde bulunmuştur. Uğur Yahşi; çalışma konularım başlıklı anlatımında şu ifadelere yer vermektedir.
Teorik fizik olarak Polimerlerin İstatistiksel Termodinamiği kullanılarak zincir moleküler yapıların incelenmesi ve tasviri; mesela geliştirmiş olduğumuz katı iyonik pillerin iletim mekanizması üzerine (YUT Teorisi) ve moleküler relaksasyon ve viskoz davranışları üzerine modellerim üzerine çalışıyorum. Deneysel fizik olarak Pozitron ve Pozitronyum Fiziği tekniklerini kullanarak ileri malzemelerin yapısal kusur profillerinin çıkarılması ve yorumlanmasıdır. Li pillerde iletim mekanizmasının açıklanması gibi ve moleküler relaksasyon veya çeşitli nükleer malzemelerin iyon bombardımanı sonucu oluşan kusur analizlerinin yapılması gibi geniş spektrumda çalışmalara yer verilmektedir.
Bu çalışmalar DPT, TÜBİTAK, BAPKO, Uluslararası Atom Enerji Kurumu destekli projeler yapmaktadır. Çeşitli uluslararası kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar yapmaktadır. Prof.Dr. Uğur Yahşi’ nin, Kurum ve Kuruluşlarda aldığı görevlerin yanı sıra, hazırlamış olduğu projeler ile vermiş olduğu geniş yelpazedeki Dersler ve yetiştirdiği Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileriyle öğretim üyesi yetiştirme noktasından ülkesine reel katkı sağlamıştır. Bu başarıların taçlandırıldığı ödüllerden kısaca bahsetmek gerekirse
Aldığı Ödüller • T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Master Bursu, 1987-1988; Doktora Bursu, 1988-1992 • 14-19 Temmuz 2014 tarihleri arasında Türk Fizik Derneği tarafından Bodrum’da düzenlenen X. Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu’da (Pozitron ve Pozitronyum Fiziği üzerine) ders vererek yapmış olduğu değerli katkı ve katılımı için Prof. Dr. Uğur Yahşi’e Katılım Belgesi verilmiştir. • 2013 Yılı akademik performans değerlendirme sonuçlarına göre, Fen Bilimleri alanında “En Yüksek Bütçeli BAPKO Projesi Yürüten Öğretim Üyesi” kategorisindeki akademik çalışmalarınızdan dolayı Fakültemiz Prof. Dr. Uğur Yahşi’yi ödüle layık görmüştür. • Fakültemiz tarafından 30 Ekim-01 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bilim ve Kültür Günleri kapsamında yapmış olduğunuz katkılar için Prof. Dr. Uğur Yahşi’ye Teşekkür Belgesi verilmiştir. • 2012 Yılı akademik performans değerlendirme sonuçlarına göre, Fen Bilimleri alanında “Ulusal Kitap (Klasik Mekanik)” kategorisindeki akademik çalışmalarınızdan dolayı Fakültemiz Prof. Dr. Uğur Yahşi’yi ödüle layık görmüştür. • Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 7-9-11 Şubat 2011 tarihlerinde düzenlenen “Mathematica’ya Giriş” kursuna katkılarından dolayı Prof. Dr. Uğur Yahşi’ye Teşekkür Belgesi verilmiştir. • İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “IV. İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışmasında” katkılarından dolayı Prof. Dr. Uğur Yahşi’ye Teşekkür Belgesi verilmiştir.
Hem Yurt içi hem de Yurt dışındaki yapılan Fizik, Nükleer Fizik, Enerji ve Bilişim alanları başta olmak üzere, daha bir çok platformda da sayısız ödüllerle Ülkemizin yetiştirdiği gurur kaynağı hocamız Prof. Dr. Sayın Uğur Yahşi’nin başarılarının altında yatan gerçek payda, Vatan ve Millet sevgisi olduğunu biliyoruz.
Prof. Dr. Sayın Uğur Yahşi; hayat felsefesinde, Koç Holding Kurucusu merhum Vehbi KOÇ’un “Ülkem varsa bende varım“ sözünü kendisine ilke edinmiştir.
Özel yaşamında da renkli ve bir o kadar hareketli günlerin olduğu gerçeği ışığında Uğur Yahşi ; “Bisiklet ile –Şehirler arası Tur Etkinlikleri -Spor ve gezi aktiviteleri, Rafting, haftanın 3 günü Fitnes yapmakla beraberinde Fotoğraf çekme tutkusu ve şiir yazma denemeleriyle de “ geldiğini görmekteyiz. Çok iyi derece İngilizce ve Osmanlıca bilmekte olup, bilimsel Osmanlıca kitapları okumakta ve koleksiyonu yapmaktadır.
Evli ve bir bir kızı olan Prof.Dr. Uğur Yahşi, Ülkesine olan sevdası, girişimci ruhu, vefalı ve uzlaşmacı bilge kişiliği, Yurt içi ve Yut dışında, sayısız hizmetleri, Uzmanlık kariyerinde yaratıcılık özelliği ile toplumun sevgisini, saygınlığını ve takdirini almış şahsiyeti ile, 21. Yüzyıl Bilişim Dünyasında, Fizik alanında, insanlık adına faydalı çoğu kapsamlı projeleri, hayata kazandıracağını biliyoruz. Onun Ülkemizde ve Yurt dışında büyük ihtimamla ve mücadele ile yaptığı Akademisyen ruhunun devamlılığı adına,
“Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Atina
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında resmî ziyarette bulunduğu Atina’da, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ı son olarak 2017’de ziyaret ettiğini, bu ziyaretin 65 yıl aradan sonra Türkiye’den Yunanistan’a devlet başkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğunu hatırlattı.
Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı dolayısıyla tekrar Atina’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan makamlarına teşekkür etti.
“TİCARET HACMİMİZİN 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARILMASINDA MUTABIK KALDIK”
Türkiye-Yunanistan münasebetlerinde mevcut olumlu ivmeyi daha da geliştirmek istediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin beşinci toplantısını yedi yılın ardından bugün gerçekleştiriyor olmamız, bu niyetimizin bir göstergesidir. Bir sonraki toplantı için bu kadar ara vermeyeceğimizi ve kuruluş bildirgesinde ifade olunduğu üzere yılda en az bir kez bu buluşmayı gerçekleştirmenin her iki ülke için de hayırlı olacağını düşünüyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile faydalı görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “Sayın Başbakanla ikili görüşmemizde iş birliğimizi geliştirmek maksadıyla atılabilecek adımları ele aldık. Üst düzey temasların devamı çerçevesinde aramızdaki diyalog kanallarının her seviyede açık tutulmasının önemini vurguladık. Başbakanlığım döneminde teşkil edilen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi mekanizmasının, ilişkilerimizin olumlu gündem temelinde ilerletilmesine katkı sağladığının altını çizdim. Dostane ilişkiler ve iyi komşuluk hakkında Atina Bildirgesi ile ilişkilerimizi geliştirme yönündeki irademizi en üst seviyede teyit etmiş olduk. 2021 yılında oluşturulan Ortak Eylem Planı çerçevesindeki çalışmaların somut neticelerini görmekten ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Sayın Başbakan ile görüşmemizde şu an itibarıyla yaklaşık beş milyar dolar civarında olan ticaret hacmimizin 10 milyar dolara çıkarılmasında mutabık kaldık. İpsala-Kipi Sınır Kapısı’nda ikinci köprü inşası gibi ulaştırma projelerinin önemine işaret ettik.”
“AZINLIKLARIN HUZUR VE REFAHININ ARTMASI, İLİŞKİLERİMİZİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEKTİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek turizm gerek kültürel alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayarak, “Sayın Başbakan ile görüşmelerimizde Ege ve Doğu Akdeniz’deki tutumlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk ve dışişleri bakanlarımızın bu konudaki çalışmaları, kararlı bir şekilde ele almalarını istedik. Mevcut sorunlarımızı yapıcı diyalog, iyi komşuluk ve uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözüme kavuşturmak samimi temennimizdir” diye konuştu.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile terörle mücadele alanındaki iş birliğinin nasıl geliştirilebileceğini de ele aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu minvalde beklentilerimizi bir kez daha dile getirdik. Özellikle Lavrion Kampı’nın kapatılmasını memnuniyetle karşıladık. Yunanistan’da teröristlere barınma imkânı sağlayan benzeri kampların oluşmaması için dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdim. Yunanistan’daki Türk azınlığı ve ülkemizdeki Rum azınlığı, beşeri ve kültürel zenginliğimizin yapı taşlarıdır. Azınlıkların huzur ve refahının artması, ilişkilerimizi olumlu yönde etkileyecektir. Batı Trakya Türk azınlığının durumunda uluslararası hukukun gerektirdiği iyileştirmelerin yapılması yönündeki beklentilerimizi ifade ettik. Kıbrıs meselesinin, adadaki gerçekler temelinde, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması, tüm bölgenin yararına olacaktır.”
“ULUSLARARASI TOPLUM, İŞLENMEKTE OLAN SAVAŞ SUÇLARI KARŞISINDA SESSİZ KALMAMALIDIR”
Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ikili ilişkilerin yanı sıra mevcut bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında da fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan dramı ele aldıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en başından beri sivillerin hedef alınmasını hiçbir şekilde tasvip etmediğini dile getirdiğini hatırlatarak, şu görüşleri paylaştı: “Yaşananların, Gazze halkının toplu şekilde cezalandırılmasına dönüşmesi, çoğunluğu çocuk ve kadın 17 bin masum Filistinli sivilin katledilmesi, vicdanları yaralamaktadır. Uluslararası toplum, işlenmekte olan insanlık ve savaş suçları karşısında sessiz kalmamalıdır. Kalıcı ateşkesin bir an evvel tesisi, insani yardımların engelsiz akışının temini, hepimizin önceliği olmalıdır. Son gelişmelerle birlikte 1967 sınırlarında bağımsız, egemen, toprak bütünlüğü haiz Filistin devletinin tesisinin artık kaçınılmaz olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye olarak adil bir barışın uygulanması noktasında garantör olarak sorumluluk almaya hazır olduğumuzu açıkladık. Gazze’de had safhadaki insani yardım ihtiyacı bağlamında ilk günden beri yardımlarımızı hızla sürdürüyoruz. Uluslararası toplumun da yardımların devamı noktasında gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.”
“ARAMIZDA ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUN YOK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan’ın aynı denizi, aynı coğrafyayı, aynı iklimi, hatta birçok alanda aynı kültürü paylaşan iki komşu ülke olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu: “İki kardeş arasında dahi anlaşmazlıklar olabilirken, iki komşu arasında görüş ayrılıklarının yaşanması gayet doğaldır. Mesele bunları çözme iradesidir. Biz, Ege’yi bir barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz. Türkiye-Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız. Açık söylüyorum, bizim aramızda çözülemeyecek kadar hiçbir sorun yok. Yeter ki hüsnüniyetle hareket edelim, büyük resme odaklanalım, denizi geçip derede boğulanlardan olmayalım. Değerli Kiryakos’un da bizimle aynı kanaati paylaştığını görmekten ayrıca büyük bir memnuniyet duyuyorum.”
Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e nazik ev sahipliği için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüşmelerimizin ülkelerimiz ve halklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki toplantı için Ankara’da kendilerini misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyacağımızı da ifade etmek istiyorum” dedi.
YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS: “SINIRDAŞ OLAN İKİ ÜLKE YAN YANA VE BERABER HAREKET ETMEK ZORUNDADIR”
Yunanistan Başbakanı Miçotakis de konuşmasında, bu yıl iki ülkede de doğal afetlerin yaşandığını, geniş kapsamda ise çatışmalar ve savaşların ülkeler için birçok sorun teşkil ettiğini belirtti.
Doğu Akdeniz’de güvenlik ve barışı tehdit eden durumların yaşandığını hatırlatan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “İki ülkenin çok iyi bir şekilde bir arada, çok sakin bir ortamda ilişkilerini devam ettirmesi çok önemli. Her bir tarafın yaşadığı sorumlara çözüm yaratabilmek çok önem arz ediyor” diye konuştu.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, hem Yunanistan’da hem de Türkiye’de bu ortak yaklaşıma katılmayan birçok kesimin mevcut olduğunu vurgulayarak, “Ancak, sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundadır. İkimiz de daha sakin sularda, güzel bir esintiyle ilerleyen geminin kaptanı olarak güzel bir gelecek yaratmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Yunanistan ve Türkiye barış içinde yaşamaya mecburlar. Anlaşmazlıklarını ortaya koyacak samimi şekilde görüşecek ve sürekli çözüm arayacaklar. Bu fikir ayrılıklarında yakınlaşma olmasa da gerginlik de oluşmamalı” dedi.
Son altı ayda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üçüncü kez bir araya geldiklerine dikkati çeken Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bugünkü Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısının da bu ortak çabaların bir devamı olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgesel gelişmeleri ele aldıklarını aktaran Yunanistan Başbakanı Miçotakis, her türlü şiddet, radikalizm ve terörizmin kınanması gerektiğini ifade etti.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Kıbrıs meselesinde de iki ülke arasında fikir ayrılığı olduğuna işaret ederek, Yunanistan için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları dışında bir çözüm olmadığını, taraflar arasında diyaloğun yeniden başlaması gerektiğini savundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ortak basın toplantısının ardından çalışma yemeğinde bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Atina
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı vesilesiyle bulunduğu Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Atina
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında resmî ziyarette bulunduğu Yunanistan’da, Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından resmî törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile görüşmeye geçmeden önce yaptığı konuşmada, altı yıl aradan sonra Atina’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
“HEDEFİMİZ, İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET HACMİNİ 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK”
“5. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün geniş bir bakanlar heyetiyle buradayız. Bakanlarımız birbirleriyle, muhataplarıyla gayet anlamlı görüşmeler yapacaklar. Tabii hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler. Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafıyla konuşmak öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır.”
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Gerekli cookie, sayfa gezinmesi ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir web sitesi kullanıma yardımcı olur. Web sitesi bu cookie olmadan düzgün çalışamaz.
Tercih cookies, bir web sitesinin, tercih ettiğiniz diliniz veya bulunduğunuz bölgeniz gibi, web sitesinin davrandığını veya görünüşünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.
İstatistik
İstatistik cookies, web sitesi sahiplerinin anonim olarak bilgi toplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olabilir.
Pazarlama
Pazarlama cookies, ziyaretçileri web sitelerinde izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcıya ilgi çekici ve böylece yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli olan reklamları görüntülemektir.
Sınıflandırılmamış
Sınıflandırılmamış cookies, bireysel kurabiye sağlayıcıları ile birlikte sınıflandırma sürecinde olduğumuz cookies.