Connect with us

Dünya

Dev yatırımlar | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli Açılış Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri açılışında yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki tüm kesimlerin katılımıyla, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için gereken adımları milletimizle birlikte atacağız. Ekonomide ve hukukta yapacağımız reformlarla, ülkemizi yatırım, üretim, istihdam, özgürlükler bakımından geliştirerek, hedeflerimize daha kolayca ulaşabileceğimiz bir iklim oluşturmakta kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri Açılış Törenine, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılarak, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığlı ve Malatyalılara selamlarını ileterek, açılışı yapılan Kömürhan Köprüsü ile bağlantı tüneli ve yolunun hayırlı olmasını diledi.

Yapım bedeli 720 milyon lira olan bu projenin, Elazığ ile Malatya’yı birbirine bağlamanın ötesinde, Türkiye’nin doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım aksının en önemli noktalarından birini oluşturduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam uzunluğu 660 metreyi, orta açıklığı 380 metreyi bulan Kömürhan Köprüsü’nün kendi grubunda dünyanın dördüncü büyük projesi unvanını taşıdığını bildirdi.

Fırat Nehri üzerine inşa edilen köprünün, Karakaya Barajı’nın çevresindeki yolu kısaltarak, yılda sadece vakitten 9,3 milyon lira ve yakıttan 4,7 milyon tasarruf sağlayacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde yüz yerli ve millî kaynaklarla inşa edilen bu eserin, Türkiye’nin mühendislik alanındaki gücünün ve kabiliyetlerinin sembollerinden biri olacağını kaydetti.

“BUGÜNE KADAR MALATYA’DA 8,8, ELAZIĞ’DA 6 MİLYAR LİRA ULAŞIM YATIRIMI YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihî bir abide özelliği taşıyan köprüsüyle, tünelleriyle, yollarıyla bu projenin bölgemizin kalkınmasına, gelişmesine, refahına önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu köprü aynı zamanda, Elazığ ve Malatya havalimanları arasındaki mesafeyi de azaltarak, bölgenin ulusal ve uluslararası hava ulaşımında da kolaylık sağlayacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün yapımında emeği geçen herkesi tebrik ederek, “İnşallah artık, Fırat’ın azgın sularında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ardından ağıtlar yakılmayacak” dedi.

Kömürhan Köprüsü’nün bölgedeki ulaşım yatırımlarından sadece bir tanesi olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar Malatya’da 8,8 milyar lira, Elazığ’da 6 milyar lira ulaşım yatırımı yaparak, bölünmüş yoldan demiryoluna ve havayoluna kadar her alanda bölgemizin çehresini değiştirdik. Malatya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 12 kat artışla 443 kilometreye, Elazığ’ın bölünmüş yol uzunluğunu 11 kat artışla 357 kilometreye çıkardık. Daha önce büyütüp modernleştirdiğimiz Malatya Havalimanı’na şimdi yeni bir terminal binası yapıyoruz. Aynı şekilde Elazığ Havalimanı’nı daha da büyütüyor, geliştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

“MİLLETİMİZİN ÖNÜNE, ESERLERİMİZLE, HİZMETLERİMİZLE, YAPTIKLARIMIZLA VE YAPMAYI TAAHHÜT ETTİKLERİMİZLE ÇIKIYORUZ”

Antik çağ filozoflarından Epiktetus’un “Koyun, yemini çobanın önünü getirip de, ‘bak ne güzel yedim’ demez. Yemini yer, sindirir, yün ve süt verir. Bunun gibi, sen de felsefi ilkelerini insanlara anlatıp durma. Onlara sindirdiğin bu ilkelerden ürettiklerini göster” sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Esas olan kendi halkın ve insanlık için ne ürettiğin, onlara ne verdiğin, ne kattığındır. Ülkemizde, sürekli ilkelerden bahsedip, hiçbir üretim yapmamayı felsefe hâline getirmiş bir zihniyet varlığını hâlâ sürdürmektedir. Bunlar, ülkenin ve milletin faydasına hiçbir adım atmadıkları gibi atılan hayırlı adımlardan da rahatsız olurlar. Türkiye’nin ekonomide ve yatırımlarda olduğu gibi demokraside, hukukta, özgürlüklerde de ilerlemesine tahammül edemezler. Ayasofya’nın ibadete açılmasından başörtüsü hazımsızlığına kadar birçok alanda bu habis zihniyetin yansımalarını görüyoruz. Ama biz bunlara aldırmadan, hizmet siyaseti diyoruz, eser siyaseti diyoruz. Milletimizin önüne, işte burada olduğu gibi eserlerimizle, hizmetlerimizle, yaptıklarımızla ve yapmayı taahhüt ettiklerimizle çıkıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın şartlarına rağmen 2020 yılında hizmet siyasetinden zerre taviz vermediklerini belirterek, geçen yıl ulaştırma, sağlık, enerji, sanayi, tarım, savunma alanlarında yapılan hizmet ve yatırımlar ile Libya ve Azerbaycan’da elde edilen başarıları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esasen bu listeyi saatlerce anlatmak mümkündür. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, biz en zor şartlarda bile hizmet üretmenin, eser üretmenin, inşa etmenin peşinden koştuk. Milletimizin özgürlüğünü, refahını, güvenliğini güçlendirmek için, her alanda gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırana kadar da durmayacağız. İnşallah hep birlikte o günleri de göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“2021’İ, HER ALANDA YENİ BİR ŞAHLANIŞ YILI HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılının tüm insanlıkla birlikte Türkiye için de zorlu bir yıl olduğunu yineleyerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Tarihî bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz, güvenlikten ekonomiye her alanda ciddi sınamalarla karşı karşıya olduğumuz bir dönemde, Koronavirüs musibetinin yol açtığı sıkıntıları da omuzlamak mecburiyetinde kaldık. Milletimizin sağlığıyla beraber işini, aşını, geleceğini korumak için devletimizin imkânlarını seferber ettik. Salgın tedbirlerinin yol açtığı sorunların yükünü azaltmak için doğrudan ve dolaylı desteklerle milletimizin yanında yer aldık. Kaybettiğimiz insanlarımızın acıları tüm sıcaklığıyla yüreğimizdedir. Bir kez daha salgında ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’ın takdiriyle 2021’i, her alanda yeni bir şahlanış yılı hâline getirmek istiyoruz. Bunun için kapsamlı hazırlıklar yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışından temin edilen aşıların uygulanmaya başlanmasıyla, salgınla mücadelede önemli bir eşiğin aşılacağına olan inancını dile getirerek, “İnşallah en geç Nisan ayında, geliştirme çalışmaları hızla süren kendi aşılarımızı da kullanıma hazır hâle getirmiş olacağız” dedi.

Avrupa başta olmak üzere, dünya genelinde salgının bir tehdit olmaktan çıkmasıyla birlikte, asıl gündem konularına yoğunlaşabileceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son yıllarda mücadelelerimizle elde ettiğimiz kazanımlar önemlidir. Ama asıl önemlisi, bunları koruyup daha da ileriye taşıyacak adımları atmamızdır. Küresel siyasi ve ekonomik sistemin kökten sarsıldığı bir dönemde, ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için hep birlikte çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Her mücadelemizde olduğu gibi, bu süreçte de en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz olacaktır” diye konuştu.

“EKONOMİDE VE HUKUKTA YAPACAĞIMIZ REFORMLARLA, ÜLKEMİZİ YATIRIM, ÜRETİM, İSTİHDAM, ÖZGÜRLÜKLER BAKIMINDAN GELİŞTİRECEĞİZ”

Türkiye’nin yükselişinin önünü, içeride terör örgütleriyle, dışarıda baskı ve yaptırım tehditleriyle kesemeyenlerin, proje kişilikler ve gündemlerle milletin birliğini bozmanın peşinde oldukları uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Geçmişte uzun yıllar boyunca siyasi istikrarsızlıkların, sosyal çalkantıların, vesayet baskısının, darbe zulmünün bedellerini ödeyen milletimiz, hamdolsun, bu tür senaryolara pirim vermiyor. Bugüne kadar ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı olan, hem mevcut eksiklerimizi giderecek, hem gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılayacak reformları biz hayata geçirdik. İnşallah 2021’i de bu şekilde bir reform yılı hâline dönüştüreceğiz. Cumhurbaşkanlığının ve Meclisimizin öncülüğünde, ülkemizdeki tüm kesimlerin katılımıyla, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için gereken adımları milletimizle birlikte atacağız. Ekonomide ve hukukta yapacağımız reformlarla, ülkemizi yatırım, üretim, istihdam, özgürlükler bakımından geliştirerek, hedeflerimize daha kolayca ulaşabileceğimiz bir iklim oluşturmakta kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Kömürhan Köprüsü ile bağlantı tünelinin ve yollarının hayırlı olması dileğini tekrarlayarak, konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, tören alanında hazır bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile beraberindeki yetkililere, Kömürhan Köprüsü’nün açılış kurdelesini kesmeleri yönünde talimat verdi.

Kurdele kesiminin ardından köprünün görüntüsünün ekrana yansıtılması üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün mimarisinin de bölgeye ayrı bir güzellik kattığını belirterek, “Köprü Fırat’a, Elazığ’a ve Malatya’ya ayrı bir güzellik katacak” ifadesini kullandı.

Dünya

“Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Atina

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında resmî ziyarette bulunduğu Atina’da, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ı son olarak 2017’de ziyaret ettiğini, bu ziyaretin 65 yıl aradan sonra Türkiye’den Yunanistan’a devlet başkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğunu hatırlattı.

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı dolayısıyla tekrar Atina’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan makamlarına teşekkür etti.

“TİCARET HACMİMİZİN 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARILMASINDA MUTABIK KALDIK”

Türkiye-Yunanistan münasebetlerinde mevcut olumlu ivmeyi daha da geliştirmek istediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin beşinci toplantısını yedi yılın ardından bugün gerçekleştiriyor olmamız, bu niyetimizin bir göstergesidir. Bir sonraki toplantı için bu kadar ara vermeyeceğimizi ve kuruluş bildirgesinde ifade olunduğu üzere yılda en az bir kez bu buluşmayı gerçekleştirmenin her iki ülke için de hayırlı olacağını düşünüyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile faydalı görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “Sayın Başbakanla ikili görüşmemizde iş birliğimizi geliştirmek maksadıyla atılabilecek adımları ele aldık. Üst düzey temasların devamı çerçevesinde aramızdaki diyalog kanallarının her seviyede açık tutulmasının önemini vurguladık. Başbakanlığım döneminde teşkil edilen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi mekanizmasının, ilişkilerimizin olumlu gündem temelinde ilerletilmesine katkı sağladığının altını çizdim. Dostane ilişkiler ve iyi komşuluk hakkında Atina Bildirgesi ile ilişkilerimizi geliştirme yönündeki irademizi en üst seviyede teyit etmiş olduk. 2021 yılında oluşturulan Ortak Eylem Planı çerçevesindeki çalışmaların somut neticelerini görmekten ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Sayın Başbakan ile görüşmemizde şu an itibarıyla yaklaşık beş milyar dolar civarında olan ticaret hacmimizin 10 milyar dolara çıkarılmasında mutabık kaldık. İpsala-Kipi Sınır Kapısı’nda ikinci köprü inşası gibi ulaştırma projelerinin önemine işaret ettik.”

“AZINLIKLARIN HUZUR VE REFAHININ ARTMASI, İLİŞKİLERİMİZİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek turizm gerek kültürel alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayarak, “Sayın Başbakan ile görüşmelerimizde Ege ve Doğu Akdeniz’deki tutumlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk ve dışişleri bakanlarımızın bu konudaki çalışmaları, kararlı bir şekilde ele almalarını istedik. Mevcut sorunlarımızı yapıcı diyalog, iyi komşuluk ve uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözüme kavuşturmak samimi temennimizdir” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile terörle mücadele alanındaki iş birliğinin nasıl geliştirilebileceğini de ele aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu minvalde beklentilerimizi bir kez daha dile getirdik. Özellikle Lavrion Kampı’nın kapatılmasını memnuniyetle karşıladık. Yunanistan’da teröristlere barınma imkânı sağlayan benzeri kampların oluşmaması için dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdim. Yunanistan’daki Türk azınlığı ve ülkemizdeki Rum azınlığı, beşeri ve kültürel zenginliğimizin yapı taşlarıdır. Azınlıkların huzur ve refahının artması, ilişkilerimizi olumlu yönde etkileyecektir. Batı Trakya Türk azınlığının durumunda uluslararası hukukun gerektirdiği iyileştirmelerin yapılması yönündeki beklentilerimizi ifade ettik. Kıbrıs meselesinin, adadaki gerçekler temelinde, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması, tüm bölgenin yararına olacaktır.”

“ULUSLARARASI TOPLUM, İŞLENMEKTE OLAN SAVAŞ SUÇLARI KARŞISINDA SESSİZ KALMAMALIDIR”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ikili ilişkilerin yanı sıra mevcut bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında da fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan dramı ele aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en başından beri sivillerin hedef alınmasını hiçbir şekilde tasvip etmediğini dile getirdiğini hatırlatarak, şu görüşleri paylaştı: “Yaşananların, Gazze halkının toplu şekilde cezalandırılmasına dönüşmesi, çoğunluğu çocuk ve kadın 17 bin masum Filistinli sivilin katledilmesi, vicdanları yaralamaktadır. Uluslararası toplum, işlenmekte olan insanlık ve savaş suçları karşısında sessiz kalmamalıdır. Kalıcı ateşkesin bir an evvel tesisi, insani yardımların engelsiz akışının temini, hepimizin önceliği olmalıdır. Son gelişmelerle birlikte 1967 sınırlarında bağımsız, egemen, toprak bütünlüğü haiz Filistin devletinin tesisinin artık kaçınılmaz olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye olarak adil bir barışın uygulanması noktasında garantör olarak sorumluluk almaya hazır olduğumuzu açıkladık. Gazze’de had safhadaki insani yardım ihtiyacı bağlamında ilk günden beri yardımlarımızı hızla sürdürüyoruz. Uluslararası toplumun da yardımların devamı noktasında gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.”

“ARAMIZDA ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUN YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan’ın aynı denizi, aynı coğrafyayı, aynı iklimi, hatta birçok alanda aynı kültürü paylaşan iki komşu ülke olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu: “İki kardeş arasında dahi anlaşmazlıklar olabilirken, iki komşu arasında görüş ayrılıklarının yaşanması gayet doğaldır. Mesele bunları çözme iradesidir. Biz, Ege’yi bir barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz. Türkiye-Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız. Açık söylüyorum, bizim aramızda çözülemeyecek kadar hiçbir sorun yok. Yeter ki hüsnüniyetle hareket edelim, büyük resme odaklanalım, denizi geçip derede boğulanlardan olmayalım. Değerli Kiryakos’un da bizimle aynı kanaati paylaştığını görmekten ayrıca büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e nazik ev sahipliği için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüşmelerimizin ülkelerimiz ve halklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki toplantı için Ankara’da kendilerini misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyacağımızı da ifade etmek istiyorum” dedi.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS: “SINIRDAŞ OLAN İKİ ÜLKE YAN YANA VE BERABER HAREKET ETMEK ZORUNDADIR”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de konuşmasında, bu yıl iki ülkede de doğal afetlerin yaşandığını, geniş kapsamda ise çatışmalar ve savaşların ülkeler için birçok sorun teşkil ettiğini belirtti.

Doğu Akdeniz’de güvenlik ve barışı tehdit eden durumların yaşandığını hatırlatan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “İki ülkenin çok iyi bir şekilde bir arada, çok sakin bir ortamda ilişkilerini devam ettirmesi çok önemli. Her bir tarafın yaşadığı sorumlara çözüm yaratabilmek çok önem arz ediyor” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, hem Yunanistan’da hem de Türkiye’de bu ortak yaklaşıma katılmayan birçok kesimin mevcut olduğunu vurgulayarak, “Ancak, sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundadır. İkimiz de daha sakin sularda, güzel bir esintiyle ilerleyen geminin kaptanı olarak güzel bir gelecek yaratmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Yunanistan ve Türkiye barış içinde yaşamaya mecburlar. Anlaşmazlıklarını ortaya koyacak samimi şekilde görüşecek ve sürekli çözüm arayacaklar. Bu fikir ayrılıklarında yakınlaşma olmasa da gerginlik de oluşmamalı” dedi.

Son altı ayda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üçüncü kez bir araya geldiklerine dikkati çeken Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bugünkü Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısının da bu ortak çabaların bir devamı olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgesel gelişmeleri ele aldıklarını aktaran Yunanistan Başbakanı Miçotakis, her türlü şiddet, radikalizm ve terörizmin kınanması gerektiğini ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Kıbrıs meselesinde de iki ülke arasında fikir ayrılığı olduğuna işaret ederek, Yunanistan için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları dışında bir çözüm olmadığını, taraflar arasında diyaloğun yeniden başlaması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ortak basın toplantısının ardından çalışma yemeğinde bir araya geldi.

HABER BURADA

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Atina

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı vesilesiyle bulunduğu Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti.

HABER BURADA

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Atina

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında resmî ziyarette bulunduğu Yunanistan’da, Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından resmî törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile görüşmeye geçmeden önce yaptığı konuşmada, altı yıl aradan sonra Atina’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“HEDEFİMİZ, İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET HACMİNİ 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK”

“5. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün geniş bir bakanlar heyetiyle buradayız. Bakanlarımız birbirleriyle, muhataplarıyla gayet anlamlı görüşmeler yapacaklar. Tabii hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler. Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafıyla konuşmak öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır.”

HABER BURADA

DÜNYA

seers cmp badge