Hint-Avrupalı bir kavim olan Hititler başta olmak üzere tarihte bir takım medeniyetlerin hüküm sürdüğü uygarlık merkezi konumundaki yerleşkenin ,Osmanlı tarihindeki Ankara Savaşı ve yakın tarihimizin halen izlerinin hüküm sürdüğü, Milli Mücadelemizin sembolü haline gelen bu tarihi şehir, Mustafa Kemal Atatürk’ ün 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetimizi ilanından sonra Bürokrasi,kültür,medeniyet ve Bilim -Sanayi şehrimiz olmuş ,Vakıf,Sivil Toplum Kuruluşlarının Ana merkezi konumunda TBMM ininde içinde yer aldığı Eğitim Sağlık ve Bilim şehrimiz ANKARA
İyi ki varsın yazı dizimde, Ülkemizin tanıtımında öncülük yapan ve medyanın bir çok alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları ile iletişim sektörüne yılarını vermiş, TUTAP ( Turizm ve Tanıtma Platformu ) kurucu Genel Başkanı ,Fikret YILDIZ’ a yer verdim.
Ankara Doğumlu olan Fikret YILDIZ , öğrenim yıllarını Ankara da gerçekleştirmiştir. Ankara İncirli Lisesinden mezun olduktan sonra , Ankara Üniversitesi İnşaat Bölümünü bitirdi. Eğitimini İktisat alanında sürdürmekte olup, eğitimin kendisi için son derece önemli bir olgu olduğunu vurgusunu her daim dile getirmekte olan Fikret YILDIZ 2 çocuk Babasıdır .
Televizyon & Müzik dalında prodüktörlük yapmış olan Fikret YILDIZ , medya ve gazetecilik alanında da , Ulusal yayın yapan kuruluşumuz Yıldız Gazetesi, Anadolu’nun Sesi ve Birinci gazetelerinde de imtiyaz sahibi olarak yer almaktadır.
TRT Avaz ,Kanal 6, Ostim TV, Başkent TV, Işık TV, gibi birçok yerel ve ulusal TV’lerde programlar hazırladı. Son olarak TRT Haber Kanalında, beş yıl Ülkemizin tanıtımı adına Dünya Mirası Türkiye Programını hazırlayıp sundu.
Ankara ‘ da bir çok Sivil Toplum Kuruluşunda Kurucu Başkanlık ve Yöneticiliğin yanı sıra, Türkiye Musiki Eserler Meslek Birliği (MESAM) veMÜYA-1 ‘ da asil üyeliği bulunmaktadır. Türkiye Profesyonel ligimizde mücadele eden iki ayrı güzide Spor Kulübümüzün yöneticiliğini yapmıştır.
Fikret YILDIZ ; 2009 yılında kurulan, TUTAP ( Turizm ve Tanıtma Platformu ) ; kurucu Genel Başkanı olarak görevine devam etmekte birlikte , TUTAP adına Turizm ve tanıtma alanında farklı kurumlara yerel yönetimlere danışmanlığın yanı sıra, TUTAP adına , ilgili Bakanlıklar ile işbirliği yapılmasına öncülük etmektedir.
TUTAP ( Turizm ve Tanıtma Platformu ) hakkında verdiği demecinde,
Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak ve bu amaca yönelik projeler üretmek, ayrıca Türkiye sevdası ile ülkemizin tanıtımına katkı sağlanacak bir birlikteliğin oluşmasına öncülük yapmanın onurunu yaşatma misyonu ile hareket ettiklerini ifade ederken sözlerinin devamında,
“Ülkemizin Ulusal ve Uluslararası alanda hak ettiği düzeyde tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapan, projeler üreten ve kendi insanımızın, tarihimizi kültürümüzü kaliteli materyallerle tanımalarını sağlayan, bu çerçevede girişimlerde bulunan ve on bir yıldır çalışmalarına devam eden bir sivil toplum kuruluşu olmanın gururunu yaşattıklarını belirterek, TUTAP faaliyet alanları bünyesinde, • UNESCO Dünya Mirası unsurlarının içerisinde yer alan ,”Dünya Mirası Türkiye” Projesi ile birlikte tanıtım materyalleri hazırlamaktadır ve bunu ” Dünya Mirası Türkiye ” programı adı altında , TRT Haber kanalında yayınlatmaktadır. • Tüm dünya miras unsurlarımızı ,tanıtım materyallerini ,farklı dillerde hazırlamakta, AB Bakanlığımız ve Yunus Emre Enstitüsü ile yapılacak işbirliği neticesinde, farklı ülkelerde kültürel miraslarımızı tanıtma imkânları sağlamaktadır.. • tanıtım filmleri hazırlayarak, yurt dışında TRT AVAZ kanalında bu filmler yayınlatılmaktadır. • Ülkemizin tanıtımında duyarlılığı artırmak, kamuoyunu bilinçlendirmek ve aktif yer almalarını teşvik edecek kamu spotları adına, tanınmış sanatçı, bürokrat ve iş adamlarımızın katılımı ile Türkiye Sevdasına bir Yürek de siz katın sloganına yer verilecek hazırlıklar yapılmaktadır. • TUTAP Tarafından yürütülen “DÜNYA MİRASI TÜRKİYE” Projesi kapsamında hazırlanan tanıtım materyallerinin de dağıtılacağı özel sergiler açılmakta, bu çerçevede Kalkınma Ajanslarımız ile Yerel yönetimlerle kaynak sağlanıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızla işbirliği yapılmaktadır. • Türkiye’nin yurt dışında en iyi şekilde ve en etkili biçimde tanıtılması amacına hizmet etmektir. Türkiye’nin Dünya’nın bir incisi olduğunu ve ne kadar büyük marka değerine sahip olduğunu projeleri ve faaliyetleri ile duyurmaktadır.
• Türkiye’nin en önemli Tanıtım dergisi, TUTAP’ın yayın organı Birinci Dergisi, Misyonu doğrultusunda Ülke tanıtımına katkı sağlamaya devam etmekte ve başta bütün havalimanlarımız olmak üzere önemli mecralarda ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.
“DÜNYA MİRASI TÜRKİYE” Projesini yürüten TUTAP, yürütmekte olduğu çalışmalar kapsamında, turizm özellikleri bakımından, daha fazla öne çıkan şehirlerimizde, somut adımlar atabilme potansiyeline sahiptir.
Bu bağamda nasıl ki ,Paris, Venedik, Roma gibi şehirler, kendi ülkelerinin önüne geçmeyi başarmakla birlikte , bizler de; ülkemiz adına, bir çok marka şehir oluşturarak, bunları dünyaya tanıtacak, turizmi yaygınlaştırarak, turist sayısını artıracak ve sonuç olarak, ülke ekonomisine ve ülkemiz insanlarına , pozitif kazanımlar sağlayacak adımlar atmakla birlikte , kısa vadede 10 ilimizin markalaşması adına çalışmalar yapmayı planlamaktayız;
Aslında, ülkemizin tanıtımı çok zor değil. Turizm çeşitliliği bakımından, tarihi ve kültürel mirasları, yöresel zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile Türkiye zaten marka değeri olan bir turizm ülkesidir. Yapmamız gereken, önce bu zenginliklerimizi kendi insanlarımıza tanıtırken, ayrıca bilgilendirmek, donatmak ve ülke tanıtımında duyarlı olmalarını sağlamamız gerek. İkinci aşamada elde ettiğimiz kaliteli tanıtım materyalleri ile dijital ve sosyal medya kanallarını da kullanarak doğru hedef kitlelere ulaşmamız neticesinde, beklentimiz olan nitelikli yani paralı turistlerin daha fazla ülkemizi tercih etmelerini sağlayabiliriz.
TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, ekibi ile birlikte, devlet fonlarından ve kaynaklarından faydalanmadan, ülkemizin tanıtımında örnek ve vizyon projeler hazırlayarak, turist sayısındaki artışa ve turizmden elde ettiğimiz milli gelire önemli oranda katkı sağlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktadır. Sonuç olarak sağlanan bu başarı, Türkiye ekonomisine, cari açığın kapatılmasına, sosyal yaşama ve istihdama katkı sunarken, birçok iş alanına da dolaylı olarak pozitif kazanımlar sağlamaktadır. diyerek sözlerini tamamladı .
TUTAP ‘ ın üstün çalışmalarından ötürü Fikret YILDIZ KAZAKİSTAN Devleti tarafından , Devlet şeref madalyası ve takdir belgesi almıştır.
Fikret Yıldız ,özverili çalışmalarının sonucu, elde ettiği başarının altında yatan, 3 temel unsurun ; İnanmak ,Heyecan duymak ve Ülke Sevdası olduğunu ifade ederken , Gelecek yıllar için hedeflerini anlatırken, Ülkeme hizmet etmek anlamında Kültür ve Turizm Bakanı olmak istediğinin de altını çiziyor .
Ülkesine olan sevdası; doğup büyüdüğü şehir olan Ankara’ ya olan özverili tutkusu; işinde gösterdiği azim ve kararlılık , Dünya Mirası Türkiye projesi ile girişimci ruhu ve yardımsever kişiliği ile gelecekte Ülkemiz ve insanlık adına faydalı, daha pek çok kapsamlı projeyi hayatımıza kazandıracağına inanıyor ve kendilerine:
“Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Atina
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Ege’yi barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında resmî ziyarette bulunduğu Atina’da, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ı son olarak 2017’de ziyaret ettiğini, bu ziyaretin 65 yıl aradan sonra Türkiye’den Yunanistan’a devlet başkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğunu hatırlattı.
Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı dolayısıyla tekrar Atina’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan makamlarına teşekkür etti.
“TİCARET HACMİMİZİN 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARILMASINDA MUTABIK KALDIK”
Türkiye-Yunanistan münasebetlerinde mevcut olumlu ivmeyi daha da geliştirmek istediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin beşinci toplantısını yedi yılın ardından bugün gerçekleştiriyor olmamız, bu niyetimizin bir göstergesidir. Bir sonraki toplantı için bu kadar ara vermeyeceğimizi ve kuruluş bildirgesinde ifade olunduğu üzere yılda en az bir kez bu buluşmayı gerçekleştirmenin her iki ülke için de hayırlı olacağını düşünüyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile faydalı görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “Sayın Başbakanla ikili görüşmemizde iş birliğimizi geliştirmek maksadıyla atılabilecek adımları ele aldık. Üst düzey temasların devamı çerçevesinde aramızdaki diyalog kanallarının her seviyede açık tutulmasının önemini vurguladık. Başbakanlığım döneminde teşkil edilen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi mekanizmasının, ilişkilerimizin olumlu gündem temelinde ilerletilmesine katkı sağladığının altını çizdim. Dostane ilişkiler ve iyi komşuluk hakkında Atina Bildirgesi ile ilişkilerimizi geliştirme yönündeki irademizi en üst seviyede teyit etmiş olduk. 2021 yılında oluşturulan Ortak Eylem Planı çerçevesindeki çalışmaların somut neticelerini görmekten ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Sayın Başbakan ile görüşmemizde şu an itibarıyla yaklaşık beş milyar dolar civarında olan ticaret hacmimizin 10 milyar dolara çıkarılmasında mutabık kaldık. İpsala-Kipi Sınır Kapısı’nda ikinci köprü inşası gibi ulaştırma projelerinin önemine işaret ettik.”
“AZINLIKLARIN HUZUR VE REFAHININ ARTMASI, İLİŞKİLERİMİZİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEKTİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek turizm gerek kültürel alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayarak, “Sayın Başbakan ile görüşmelerimizde Ege ve Doğu Akdeniz’deki tutumlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk ve dışişleri bakanlarımızın bu konudaki çalışmaları, kararlı bir şekilde ele almalarını istedik. Mevcut sorunlarımızı yapıcı diyalog, iyi komşuluk ve uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözüme kavuşturmak samimi temennimizdir” diye konuştu.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile terörle mücadele alanındaki iş birliğinin nasıl geliştirilebileceğini de ele aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu minvalde beklentilerimizi bir kez daha dile getirdik. Özellikle Lavrion Kampı’nın kapatılmasını memnuniyetle karşıladık. Yunanistan’da teröristlere barınma imkânı sağlayan benzeri kampların oluşmaması için dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdim. Yunanistan’daki Türk azınlığı ve ülkemizdeki Rum azınlığı, beşeri ve kültürel zenginliğimizin yapı taşlarıdır. Azınlıkların huzur ve refahının artması, ilişkilerimizi olumlu yönde etkileyecektir. Batı Trakya Türk azınlığının durumunda uluslararası hukukun gerektirdiği iyileştirmelerin yapılması yönündeki beklentilerimizi ifade ettik. Kıbrıs meselesinin, adadaki gerçekler temelinde, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması, tüm bölgenin yararına olacaktır.”
“ULUSLARARASI TOPLUM, İŞLENMEKTE OLAN SAVAŞ SUÇLARI KARŞISINDA SESSİZ KALMAMALIDIR”
Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ikili ilişkilerin yanı sıra mevcut bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında da fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan dramı ele aldıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en başından beri sivillerin hedef alınmasını hiçbir şekilde tasvip etmediğini dile getirdiğini hatırlatarak, şu görüşleri paylaştı: “Yaşananların, Gazze halkının toplu şekilde cezalandırılmasına dönüşmesi, çoğunluğu çocuk ve kadın 17 bin masum Filistinli sivilin katledilmesi, vicdanları yaralamaktadır. Uluslararası toplum, işlenmekte olan insanlık ve savaş suçları karşısında sessiz kalmamalıdır. Kalıcı ateşkesin bir an evvel tesisi, insani yardımların engelsiz akışının temini, hepimizin önceliği olmalıdır. Son gelişmelerle birlikte 1967 sınırlarında bağımsız, egemen, toprak bütünlüğü haiz Filistin devletinin tesisinin artık kaçınılmaz olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye olarak adil bir barışın uygulanması noktasında garantör olarak sorumluluk almaya hazır olduğumuzu açıkladık. Gazze’de had safhadaki insani yardım ihtiyacı bağlamında ilk günden beri yardımlarımızı hızla sürdürüyoruz. Uluslararası toplumun da yardımların devamı noktasında gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.”
“ARAMIZDA ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUN YOK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan’ın aynı denizi, aynı coğrafyayı, aynı iklimi, hatta birçok alanda aynı kültürü paylaşan iki komşu ülke olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu: “İki kardeş arasında dahi anlaşmazlıklar olabilirken, iki komşu arasında görüş ayrılıklarının yaşanması gayet doğaldır. Mesele bunları çözme iradesidir. Biz, Ege’yi bir barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz. Türkiye-Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız. Açık söylüyorum, bizim aramızda çözülemeyecek kadar hiçbir sorun yok. Yeter ki hüsnüniyetle hareket edelim, büyük resme odaklanalım, denizi geçip derede boğulanlardan olmayalım. Değerli Kiryakos’un da bizimle aynı kanaati paylaştığını görmekten ayrıca büyük bir memnuniyet duyuyorum.”
Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e nazik ev sahipliği için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüşmelerimizin ülkelerimiz ve halklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki toplantı için Ankara’da kendilerini misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyacağımızı da ifade etmek istiyorum” dedi.
YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS: “SINIRDAŞ OLAN İKİ ÜLKE YAN YANA VE BERABER HAREKET ETMEK ZORUNDADIR”
Yunanistan Başbakanı Miçotakis de konuşmasında, bu yıl iki ülkede de doğal afetlerin yaşandığını, geniş kapsamda ise çatışmalar ve savaşların ülkeler için birçok sorun teşkil ettiğini belirtti.
Doğu Akdeniz’de güvenlik ve barışı tehdit eden durumların yaşandığını hatırlatan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “İki ülkenin çok iyi bir şekilde bir arada, çok sakin bir ortamda ilişkilerini devam ettirmesi çok önemli. Her bir tarafın yaşadığı sorumlara çözüm yaratabilmek çok önem arz ediyor” diye konuştu.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, hem Yunanistan’da hem de Türkiye’de bu ortak yaklaşıma katılmayan birçok kesimin mevcut olduğunu vurgulayarak, “Ancak, sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundadır. İkimiz de daha sakin sularda, güzel bir esintiyle ilerleyen geminin kaptanı olarak güzel bir gelecek yaratmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Yunanistan ve Türkiye barış içinde yaşamaya mecburlar. Anlaşmazlıklarını ortaya koyacak samimi şekilde görüşecek ve sürekli çözüm arayacaklar. Bu fikir ayrılıklarında yakınlaşma olmasa da gerginlik de oluşmamalı” dedi.
Son altı ayda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üçüncü kez bir araya geldiklerine dikkati çeken Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bugünkü Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısının da bu ortak çabaların bir devamı olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgesel gelişmeleri ele aldıklarını aktaran Yunanistan Başbakanı Miçotakis, her türlü şiddet, radikalizm ve terörizmin kınanması gerektiğini ifade etti.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Kıbrıs meselesinde de iki ülke arasında fikir ayrılığı olduğuna işaret ederek, Yunanistan için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları dışında bir çözüm olmadığını, taraflar arasında diyaloğun yeniden başlaması gerektiğini savundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ortak basın toplantısının ardından çalışma yemeğinde bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Atina
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı vesilesiyle bulunduğu Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan Atina
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında resmî ziyarette bulunduğu Yunanistan’da, Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından resmî törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile görüşmeye geçmeden önce yaptığı konuşmada, altı yıl aradan sonra Atina’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
“HEDEFİMİZ, İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET HACMİNİ 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK”
“5. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün geniş bir bakanlar heyetiyle buradayız. Bakanlarımız birbirleriyle, muhataplarıyla gayet anlamlı görüşmeler yapacaklar. Tabii hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler. Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafıyla konuşmak öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır.”
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Gerekli cookie, sayfa gezinmesi ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir web sitesi kullanıma yardımcı olur. Web sitesi bu cookie olmadan düzgün çalışamaz.
Tercih cookies, bir web sitesinin, tercih ettiğiniz diliniz veya bulunduğunuz bölgeniz gibi, web sitesinin davrandığını veya görünüşünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.
İstatistik
İstatistik cookies, web sitesi sahiplerinin anonim olarak bilgi toplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olabilir.
Pazarlama
Pazarlama cookies, ziyaretçileri web sitelerinde izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcıya ilgi çekici ve böylece yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli olan reklamları görüntülemektir.
Sınıflandırılmamış
Sınıflandırılmamış cookies, bireysel kurabiye sağlayıcıları ile birlikte sınıflandırma sürecinde olduğumuz cookies.