Dünya

İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU

Eski çağlardan beri çeşitli kavimlerin gelip geçtiği göç yolları üzerinde ,MÖ 1200 yıllarında Hint-Avrupa asıllı Deniz Kavimleri denen toplulukların Anadolu’da ilk siyasi birliği kuran Hititlerin yer aldığı ,Selçuklu –Osmanlı ve en son Milli Mücadele yıllarında 21 Haziranda Kurtuluş gününü destanlaştıran ve 1954 yılında İl statüsü kazanan yerleşim yöremiz. Tarım il ekonomisinde oldukça önemli bir rol almaktadır. Kocaali, Karasu, Hendek ilçelerinde fındık yetiştiriciliği, Sanayi alanında yapılan yeni yatırımlar ile birlikte sanayileşme hızlanmış ve şehirde tarımdan sonra ekonomi alanında iyileştirme sağlamıştır. Marmara Bölgesinin en büyük 5. Şehri olan SAKARYA

İyi ki varsın yazı dizilerimde sanayi-endüstri-Sivil Toplum Liderleri –Sağlık-ve Bilişim Teknolojileri alanlarında birbirinden değerli insanlarımıza yer verdim. Bu yazımızda her alanda üstün hizmetlerde yer almış kıymetli bir değere yer veriyorum.

Aslen Ailesi ,Rize Ardeşen kökenli olan , Sadık KUTANOĞLU 1969’ da Sakarya Hendek de dünyaya geldi. ilk öğretimi hendek ,akova köyü ilk okulu, ortaokulu hendek lisesi ve kalan eğitimini Sakarya fatih endüstri meslek lisesinde torna tesvîye bölümünden mezun olarak tamamlayan Sadık Kutanoğlu ; Eğitimi açısından önemli olan Teknik lise stajını Adapazarı vagon fabrikasında tamamlayarak ,1991 yılında vatani görevini yapmak için gönderildiği İskenderun 1.ci deniz er eğt alay Komutanlığından,Kocaeli derince komutanlığına makine kazan kursu için gönderilen KUTANOĞLU ; Üstün performans-başarılı bir kurs döneminin ardından , gölcük deniz altı filo komutanlığı tcg başaran fabrika gemisine makine kazan uzmanı olarak göreve başladı. Aynı yıl ,Gölcük 600 yataklı deniz hastanesi başhekimliğinde görevlendirildi.

Kutanoğlu’ nun çok zeki ve başarılı olması henüz askerlik hizmetini tamamlamadan girmiş olduğu tüm imtahanları kazanarak , Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Makine Uzm.Çvş olarak eğitime gönderilmesi ile daha da önem kazandı. Oryantasyon ve ıstîhbarat kurslarını tamamlayıp gölcük donanma harp filo komutanlığı TCG piyale paşa komutanlığına atandı.

1994/1996 dönemleri arasında görevini ifa ederken Deniz Astsubaylığını kazanan KUTANOĞLU bir süre bu mesleğini devam ettirdi. 1996 Gölcük Depreminde Maddi ve manevi anlamda yıpranması nedeni ile Ordudaki görevinden ayrılmak zorunda kaldı .Kendisinin ifadesiyle zor yılları geride bırakıp ,ticari amaçlı gittiği Bursa ‘da kalarak oraya yerleşti. Kutanoğlu Ltd Şti kurdu . 3 yılda Firmasını en iyi yerlere taşımak için çaba gösterdi ve bunu başardı. Dönemin Bakanı Sayın Cavit ÇAĞLAR ‘ın Danışmanı Cüneyt ÇAKAN Beyin C.OC. Tekstil Şirketinde Üst düzey Yöneticilik yaptı.
İş hayatında ilklere imza atan KUTANOĞLU ; istanbul kadıköy hasanpaşada DACMS elektrik elektronik iç ve dış tic şîrketini kurdu. Firmasında kartuş dolum toner dolum ve yenileme ve cihaz alım satım işleri gerçekleştirirken , bir çok önemli holding ve Kuruluşların aranan firması konumuna geldi.

İstanbul onun için çok önemli bir Metropol olduğu için İstanbul –Pendik te JAKARİN ismi ile kurduğu diğer bir Şirketi ile göz doldurdu. İstanbul Ticaret Odası Üyeliği olan Firma kısa zamanda yeni bir iş yeri ortaklığı ile ;özel güvenlik hizmetleri sektöründe, elçilik özel güvenlik hizmetlerinde bulundu. Geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeni ile bağlı olduğu Sektöründen ayrılan KUTANOĞLU ;
2015 yılında Ankara ya geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilatlarında önemli Bürokratlarla parti çalışmalarını yürüttü. Tek Vatan ,Tek devlet Tek Bayrak sloganını bünyesinde yaşatan ekol ve Siyasi bir Teşkilat olan, emekli samsun milletvekili İLK PARTİ -Genel başkanı Dr. Süleyman Yağcıoğlu ile birlikte Partinin siyasi baş danışmanlığı görevini yapmaktadırlar.

ARDEŞEN EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI üyesi olan Sadık KUTANOĞLU bir çok Dernek Vakıf ve Kuruluşlara yapmış olduğu vefa ve yardımlarından dolayı mütevelli üyesi olarak da bilinmektedir.

2017 yılında Ankara ‘da Mina elmas kuyumculuk pırlanta gümüş toptan perakende tic ltd şti ni kuran Sadık KUTANOĞLU , Ankara Ticaret Odası , kuyumcular odası üyesi olarak ticaretini devam ettirmektedir. AK PARTİ teşkilatı üyesi olarak da yerel seçimlerde birçok hizmetlerde de görev almıştır. Bunlardan en önemlisi de Aydın Kuşadası Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Esat ALTINGÜN ‘ e siyasi Danışman olması ve gösterdiği saygın duruşunu sergilemesidir.

Evli ve 1 çocuk Babası olan Sadık Bey ; aile yaşamına özen gösteren örnek bir insan olmasının yanı sıra ;

Bütün bu yatırım, istihdam, çalışma azmi, kararlılık ve ortak akılla iş görme gibi vasıfları üzerinde toplayan ,memleket sevdalısı , Siyasi alanda yurt içerisinde özverili çalışmaları ile en iyi şekilde temsil kabiliyetine haiz ,Sakarya İli başta olmak üzere Ülkemizin bir çok kentinde çalışma azmi ve kararlılık gibi vasıflarını en üst seviyede yaşatarak, insanlara hizmet etmesi ,almış olduğu ve alacağı kararlarda istikrara ve kalıcılığa verdiği önem ile insanların gönlünü kazanması ve Sosyal platformda ,yönetim tarzı, karakteristik duruşu, yardımsever tutumu ile örnek bir insan olması ile ;


İyi ki varsın Sadık KUTANOĞLU diyorum .

Levent KANDEMİR

DÜNYA

Exit mobile version