Dünya

TÜSİAV – Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı 25 Yaşında

TÜRK Sanayici ve İş adamları Vakfı (TÜSİAV), 25. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

TÜSİAV Başkanı Sayın Veli SARITOPRAK :

25.yılında TÜSİAV ‘ı anlatırken ,bu Vakfın kurulmasında , rahmetli Süleyman Demirel’i ve rahmetli Ekrem Ceyhun’u anarak sözlerime başlıyorum.1995 yılının Nisan ayında, arkadaşlarımı toplayıp Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı’nı kurdum. Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri ile rahmetli Süleyman Demirel’i ziyaret ettim. Dedim ki “Sizin tavsiyenize ve önerinize uyduk. Türk Sanayici ve İş adamları Vakfı kurduk,

” Rahmetli Demirel tarihe not düşecek güzel şeyler söyledi: “Bak oğlum bundan sonra bu Vakıf AR-GE ile uğraşsın, bu Vakıf Teknopark’lar, Teknokentler’le uğraşsın, bu Vakıf patent işiyle uğraşsın, bu Vakıf Üniversite- sanayi işbirliği için uğraşsın, vizyonunuz geniş olsun, hedefiniz büyük olsun, yüksek olsun. Bu arada acizane tavsiyem sakın politika ile uğraşma. Politikacı girsin Vakfa ama politika sakın girmesin oğlum.” dediği halen dimağlarımızda duruyor.

Rahmetli Özalın da desteğini unutamam.O da hep yanımızda oldu.Beni ve arkadaşlarımı bütün yurtdışı gezilerine hep davet etti.Bütün etkinliklerimize imkanları ölçüsünde katıldı.Bize hep tavsiye ve önerilerde bulundu.

TÜSİAV Başkanı Sayın Veli SARITOPRAK .Ülkemizin sanayi,bilişim,endüstri alanlarında kalkınması adına, 25. yıl boyunca, bizlere bu imkanları sunan tüm Başkanlarımızı ‘sivil toplum dostu ödülü, ‘üstün hizmet ödülü’, ‘vefa ödülleri’ ile ‘başarı ödülleri’ ile onurlandırdık. Kendilerine huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum. TÜSİAV ın 25. yaşında da , benim yanımda oldunuz, beni çok mutlu ettiniz. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Enerji petrol medya Grubu olarak .Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Başkanımız Sayın Veli SARITOPRAK başta olmak üzere , tüm TÜSİAV Yönetim Kurulu ve üyelerine nice başarı dolu yıllar temenni ederiz.

Saygılarımızla.



DÜNYA

Exit mobile version